Menu

Projectplan Uitbreiding Speeltuin Kostverloren

Jacob van Ruysdaelstraat 73 | 9718 CS Groningen | Opgericht in 1932

De vrijgekomen plek voor de nieuwe uitbreiding

 

Inleiding
De Stichting van Ostade (voormalig West End) is opgericht in 1932. In 2007 is de huidige speeltuin, een Deltaplanspeeltuin, geopend. De Stichting is beheerder van zowel het wijkcentrum, het Kostverloren Kwartier, als de speeltuin. Een mooie combinatie, die veel mogelijkheden biedt voor activiteiten in de wijk Kostverloren.  De speeltuin wordt zeer intensief gebruikt door De Petteflet school (350 leerlingen), Huis de B (buitenschoolse opvang, ca. 200 kinderen) en de jeugd uit de wijk. Dit maakt de speeltuin tot één van de meest gebruikte speeltuinen van Groningen. 

Stichting Van Ostade
Naast het bestuur zijn vele vrijwilligers actief voor de Buurt- en Speeltuinstichting van Ostade. Zij regelen naast het beheer van het buurgebouw en de tuin dat er een breed scala aan activiteiten in het buurthuis en de tuin wordt georganiseerd. 
In en rond het gebouw valt van alles te doen voor de wijkbewoners en met enige regelmaat worden activiteiten een combi van het gebruik van de speeltuin tezamen met het buurtcentrum. Diverse vaste clubs maken gebruik van het centrum: op dit moment is het Kostverloren Kwartier bijna vol geprogrammeerd. 

Het bestuur probeert samen met de vrijwilligers dat minimaal één keer per maand diverse evenementen te organiseren, onder andere: lezingen, theatervoorstellingen, wijnproeverijen, kerstdiners, busreizen, poëzieavond, Paasviering voor kinderen en hun ouders en het geven van concerten. De kosten voor de bezoekers worden zo laag mogelijk gehouden. Vaak wordt een financieel beroep gedaan op onder andere Thuis in Kostverloren, Oranje Fonds, en de wijkorganisaties.  De Stichting organiseert en coördineert deze activiteiten samen met de Huurdersvereniging Kostverloren. Er wordt ook nauw samengewerkt met Huis de B, de Petteflet, de Speeltuincentrale en alle wijkorganisaties, waaronder de Wijkraad. 

Download hier het hele het projectplan speeltuin Kostverloren>>>

Sponsorloop door kinderen van school voor het nieuwe speeltuinproject

Ook de kinderen van de Pettefletschool hadden een grote sponsorloop georganiseerd om inkomsten te genereren voor het nieuwe speeltuin project.